Festes

Calendari de festes i actes culturals

Cliqueu sobre l’enllaç per consultar l’agenda

Resum dels actes principals

Carnaval Rua de comparses i carrosses pel centre del poble de Sils. La rua acaba al pavelló on s’entreguen els trofeus i s’acaba la festa amb música.

 

Aplec de Les Ofrenes

Diumenge abans de Rams a Vallcanera i  divendres abans de Rams a Sils. Descobriu el sentit d’aquesta festa en l’apartat de tradicions.

 

Joc del Catxo

Diumenge de Pasqua de Resurrecció. Descobriu aquest joc a l’apartat de tradicions.

 

Joc dels ous

Dimarts de Pasqua. Descobriu aquest joc a l’apartat de tradicions.

 

Aplec de Sils

Acte central de l’activitat sardanística a Sils. L’any 2014 va complir 50 edicions. L’organitza l’Associació Sardanista Francesc Mas Ros de Sils. Tradicionalment es celebra el tercer diumenge d’abril però aquest 2022 se celebrarà el dia 4 de setembre.

 

Sant Jordi (23 d’abril) Pels volts de Sant Jordi celebrem el Concurs de Narració Curta de Sils, del qual al 2014 vam celebrar la 25a edició.

 

Exposició de Flors i Fira d’herbolaris i artesans de Sant Ponç (tercer diumenge de maig) L’Exposició, que aquest 2022 celebra la 54a edició, vol contribuir a l’arribada de la primavera amb un esclat de plantes. És una exposició oberta a la participació popular i per això al final de la jornada es fa un repartiment de premis a les diferents categories de flors, i aquells que aconsegueixen elaborar el millor racó floral. Pel que fa a la Fira, és una tradició molt popular, lligada al món de l’agricultura, que té com a objecte la veneració de Sant Ponç. Cal destacar que en aquesta diada es ballava una antiga dansa tradicional, la Rua, que és una mena de corranda en la qual es creuen les mans per davant i es salta espontàniament. Els nens i nenes del poble de Sils també realitzaven una capta per les cases de pagès tot cantant la cançó de la Cuca Fera.

 

Homenatge a la Vellesa

1 de maig. Donem gràcies a la gent gran del poble per tot el que han fet i per l’exemple que representen pel nostre jovent.

 

Llotja de l’Automòbil i de la Moto Antiga

Primer cap de setmana de juny. Fira de cotxes i motos antigues que compta amb més de 25 edicions. També és possible trobar-hi peces antigues automobilístiques.  L’organitza Col•lecció d’Automòbils de Salvador Claret.

 

Festa Major de Vallcanera

Per la Mare de Déu d’agost es celebra la festa major del poble de Vallcanera, per bé que la tradicional s’esqueia el 24 d’agost, dia de Sant Bartomeu.

 

Festa Major de Sils

La tradicional s’esqueia l’últim cap de setmana de setembre (27 de setembre, dia dels patrons Sants Cosme i Damià). Actualment es celebra també una festa major d’estiu el segon cap de setmana de juliol.

Presentació del Pelegrí de Tossa al seu pas per Sils (20 de gener)

Cliqueu sobre l’enllaç per veure el vídeo.