Centre Cívic de Sils

Presentació del centre cívic de Sils

El Centre Cívic de Sils és equipament municipal destinat a la cultura, l’educació i l’oci. És espai de trobada que el municipi posa també al servei del teixit associatiu. Disposa de sales adaptades per a tot tipus d’activitats i d’una cafeteria.

Des del Centre Cívic l’Ajuntament, així com altres administracions públiques i entitats privades, ofereixen multitud de serveis. Els podeu conèixer navegant pel menú lateral.

També intentem oferir un ventall variable d’activitats educatives i lúdiques, ja bé siguin promogudes directament per l’Ajuntament o bé per les associacions del municipi.

El centre cívic de Sils és també la seu de l’Espai Jove (Punt d’informació juvenil), que depèn de l’àrea de joventut de l’Ajuntament de Sils. Podeu sol·licitar atenció presencial a través del mòbil 638924686 i dels correus joves@sils.cat i dinamitzador@sils.cat.A l’espera de noves mesures del Procicat, l’Espai jove romandrà temporalment tancat.

Des del Centre Cívic de Sils també es planifiquen diverses festes tradicionals, actes culturals i esdeveniments solidaris que difonem a través de l’agenda mensual del web municipal. També gestionem un calendari anual que podeu consultar per assabentar-vos dels actes i festes que ja tenim previstos.

El municipi també disposa d’un segon centre cívic al poble de Vallcanera, així com d’una sala polivalent amb escenari anomenada Sala Cultural la Laguna, que tenen les mateixes finalitats i són gestionades pel mateix personal municipal del Centre Cívic de Sils.

On i com trobar-nos

Ens trobareu al carrer Vidreres, 1, 17410, Sils (veure-ho en un mapa). Estem oberts de dilluns a divendres de 9.00 a 13.00h i de 16.00 a 19.00 h. És possible que durant els períodes d’estiu, nadal i setmana santa, aquest es vegi alterat.

El nostre telèfon és el 972853913 i la nostra direcció de correu electrònic centrecivicsils@sils.cat.

En cas que vingueu i no ens hi trobeu podeu deixar el vostre encàrrec i dades de contacte al personal de la cafeteria.

Quines activitats i serveis es fan?

El Centre Cívic de Sils és un espai de trobada que el municipi posa al servei del teixit associatiu per desenvolupar-hi activitats culturals, educatives, lúdiques i associatives. El municipi també disposa d’un altre Centre Cívic a Vallcanera, ubicat a les antigues escoles, i la Sala Cultural la Laguna, que tenen les mateixes finalitats i són gestionades pel personal municipal del Centre Cívic de Sils.

Adreça, vies de contacte i horaris d’atenció al públic
Carrer Vidreres, 1, 17410, Sils
Telèfon 972853913 
Correu electrònic: centrecivicsils@sils.cat
Ens hi trobareu de dilluns a divendres, de 9.00 a 13.00h i de 16.00h fins a les 19.00h.
En cas de no trobar-nos-hi deixeu el vostre encàrrec a la cafeteria. El seu personal està també al vostre servei.

Activitats
El Centre Cívic ofereix un ventall d’activitats, algunes promogudes per l’Ajuntament i les altres que són gestionades directament per les entitats del municipi. Cliqueu sobre el següent enllaç per consultar les activitats previstes per la temporada 2020-21.

Un cop iniciades les classes, a les quals us heu de preinscriure a partir del mes de setembre, us haureu de guiar pel calendari escolar municipal.

Des del Centre Cívic de Sils també es planifiquen diverses de diverses festes i actes culturals i populars com el Carnestoltes, el Concurs Literari, la Festa d’Homenatge a la Vellesa, l’Exposició de Flors, la programació d’estiu i la Diada Nacional de Catalunya, entre d’altres.
Totes les activitats populars, tant les organitzades per l’Ajuntament des del Centre Cívic com les que ho són per les associacions del poble, es difonen per mitjà de l’Agenda mensual, d’estiu, de nadal i anual.

Escola de Música
El Centre Cívic de Sils acull l’Escola Municipal de Música, que existeix com a subseu de l’Escola Municipal de Música de Vidreres. Durant el curs escolar s’ofereixen estudis de sensibilització musical pels més petits i el grau elemental pels escolars de cicle de primària, a més disposeu de la possibilitat de cursar hores d’instrument “a la carta”, podeu triar entre fer mitja hora o una hora setmanal. Si desitgeu més informació poseu-vos en contacte amb el Centre Cívic de Sils de forma presencial de dilluns a divendres matins i tardes, per telèfon 972853913 o 649 402 246 i també a través dels correus electrònics centrecivicsils@sils.cat i ycmusica@hotmail.com.

Servei d’assessorament sobre la llei d’estrangeria

Els dilluns de 4 a 6 de la tarda el Consell Comarcal de la Selva ofereix informació, assessorament legal i suport jurídic per resoldre qüestions relacionades amb la llei d’estrangeria (residència, treball, reagrupaments familiars, nacionalitat…).  Actualment, per motius de la Covid-19, l’atenció s’està portant a terme per telèfon. Tant per l’atenció presencial com telemàtica, cal demanar cita prèvia al personal del Centre civic de Sils (972853913) o bé trucant al telèfon del Consell: 872973003.

Servei d’Orientació Laboral

Els serveis d’orientació de la Xarxa-SIO, amb la seva borsa de treball associada, s’ofereixen cada dimecres del del Centre Cívic de Sils però cal demanar cita prèvia al personal del Centre cívic de Sils o del Consell Comarcal de la Selva 673038887 o siosils@selva.cat. Consulteu el seu espai web.

Servei d’Empresa

Cada dos dimecres podeu venir al Centre Cívic de Sils a fer ús dels serveis de suport a les empreses. Demaneu-nos cita prèvia trucant al  634210552 o escrivint a sfabrega@selva.cat, o posant-vos en contacte amb el personal del Centre cívic de Sils 972853913 o escrivint a centrecivicsils@sils.cat.

Servei de Cafeteria

El Centre Cívic disposa d’un servei de bar i cafeteria.