Resultats dels pressupostos participatius

Diumenge 21 d’octubre es va cloure la fase de votació final dels primers pressupostos participatius de l’Ajuntament de Sils amb un participació global de 284 persones el que suposa el 5’66 % de la població amb dret a vot, majors de 16 anys empadronats, que han emès un total de 804 vots.

Amb els seus vots, els silencs i silenques que podien votar fins a un màxim de 3 opcions han definit 10 de les 15 propostes que havien arribat a la fase final de votació i les quals ascendeixen fins a un muntant de 68.695.-€ dins dels 70.00.-€ destinats i  s’hauran d’incloure i executar durant l’exercici pressupostari del 2019.

Les 5 propostes restants, atenent les bases del propi procés de participació, han estat descartades per sobrepassar l’import màxim dels 70.000.-€ ,  tot i que algunes d’elles tenien més votacions que alguna que ha pogut ser considerada.

Aquest procés es va iniciar a l’abril amb un període de tres setmanes de recollida de propostes en matèria d’inversions. De les 121 iniciatives presentades pels ciutadans, grups i entitats, un total de 20 van ser considerades vàlides tècnicament i accediren a la següent fase, el taller de priorització, una jornada oberta de valoració d’on va sorgir la selecció de 15 propostes.

La recta final han estat tres setmanes de votació -de l’1 al 21 d’octubre- on els ciutadans ja bé sigui en línia o presencialment mitjançant les urnes distribuïdes a diferents espais municipals han pogut definir aquelles propostes que s’inclouran als propers pressupostos.

 Per a consultar quines han estat les propostes guanyadores podeu accedir a través d’aquest link http://46.101.159.166:7103/#/polls