Més desplegament de fibra òptica Sils 2020 i Visita institucional del Conseller de polítiques digitals i administracions públiques

Entre Diputació de Girona i Generalitat de Catalunya s’ha signat un conveni per estendre el cable de fibra òptica aprofitant les obres d’ampliació i millora a les carreteres de la xarxa viària local i a les vies verdes.
La inversió prevista per la Diputació de Girona per adequar totes aquestes infraestructures al pas de la fibra òptica és de gairebé un milió d’euros (994.550,75 euros).
L’assoliment d’aquesta fita ajudarà a posicionar la demarcació com un autèntic territori tecnològic i beneficiarà en un mateix nivell la ciutadania, les administracions i el teixit empresarial i associatiu.
En el cas de Sils i Riudarenes, està prevista l’actuació per aquest any 2020, comprendria uns 12,4 km i un cost aproximat de 800.000 euros.
Atesa la situació actual, aquesta inversió és més necessària que mai. El present ja és digital.
#DDGI
#Gencat
#fibraoptica
#AjuntamentSils
#Sils
21 de setembre 2020

L’Hble. Sr. Jordi Puigneró, Conseller de polítiques digitals i administracions públiques, ha visitat aquest matí el municipi de Sils, arran de la important inversió que la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa per tal de fer arribar la fibra òptica a tot el país.
En aquesta actuació, com ja vam explicar, hi col·labora també la Diputació de Girona.
El Conseller ha signat el Llibre d’Honor de l’Ajuntament i tot seguit ha tingut lloc la reunió, on també ens ha acompanyat l’Alcalde de Riudarenes i la regidora de promoció i turisme del seu govern.
Des de Sils, hem exposat la importància que una xarxa de bona qualitat arribi a tot arreu i la necessitat que sigui l’Administració qui lideri aquest objectiu, obrint la porta a la col·laboració de les teleoperadores.
La Generalitat invertirà més de 19 milions d’euros pel desplegament de la fibra òptica a comarques Gironines, dotant de connexió a un total de 63 municipis.
pel que ens afecta en concret, s’obrirà una línia de 12,4 km enllaçant Riudarenes i Sils i connectant amb d’altres ramals existents.
Aquesta execució està prevista en el pressupost 2020 i per tant s’espera que es realitzi dins d’aquest any.
El 2021 s’invertiran 5 Milions d’euros més a la demarcació.
Aquest 2020 ha obert els ulls als qui encara es miraven la xarxa amb recel. La tecnologia ens obliga a adaptar-nos però ens obre un món infinit des de casa o amb un simple click.
Pels estudiants, pel comerç, per la indústria, per l’oci, per la informació, pel teletreball…connectem Sils als futur.