ESCUT SOCIAL CONTRA EL COVID19: AJUTS D’ESPECIAL URGÈNCIA

Amb la finalitat de garantir l’aliment i serveis bàsics dels col·lectius més vulnerables, i que encara han patit més els efectes de la crisi sanitària i econòmica, l’Ajuntament de Sils posa en marxa una línia d’ajuts econòmics directes, pels quals es compta amb una dotació aproximada als 40.000 euros.

Aquests ajuts es vehicularan sota la gestió  dels Serveis Socials municipals, i es farà a través de targetes moneder adquirides per l’Ajuntament i que es recarregaran directament en funció de la casuística de cada família.

Les targetes només podran usar-se en establiments d’alimentació i farmacèutics del municipi i s’efectuarà un seguiment de les compres per tal de procedir a les successives recàrregues.

Els beneficiaris seran persones treballadores i famílies en situació de vulnerabilitat o afectades econòmicament per la COVID-19:

 

  •  A causa d’un ERTO amb una conseqüent disminució dels ingressos familiars
  •  A causa d’un acomiadament a partir del 14 de març
  •  Una baixa forçada com a grup de risc
  •  A causa d’una suspensió de l’activitat laboral.
  •  I d’altres situacions vulnerables agreujades per la Covid-19.

 

Cada família beneficiària tindrà reconegut un import d’entre 200 i 500 euros, quinzenalment es faran els abonaments pertinents a la seva targeta.

Instància sol·licitud ajuts d’urgència agreujada per la crisis de la COVID-19

La setmana que ve es podran tramitar ja les primeres sol·licituds, a través de la instància corresponent que es pot trobar al web municipal, i amb cita prèvia de forma presencial.

Aquesta és una primera mesura de xoc que en funció de les necessitats i/o esgotament pressupostari és susceptible de ser ampliada.