La Policia Municipal informa…

Recordeu que…:

– En motiu de la Festa Major de Sils, entre el 18 i el 26 de setembre part de l’estacionament de l’aparcament del Moll de l’Estació de RENFE estarà prohibit. Tingueu cura de la senyalització.

-A les dates abans referides s´habilitarà un parquing provisional al solar del C/ Estany que es troba vora el Taller Genís.

– L’estacionament al carrer Mossèn Jacint Verdaguer està regulat: els 1 i 16 de cada mes l’estacionament canvia de vorera. Per tal d’evitar la obstrucció de la circulació i l’adopció de mesures sancionadores, us demanem la vostra col•laboració.

– L’estacionament al carrer Major i a la Plaça de l’Estació està regulat per limitació horària. Només és permès l’aparcament durant dues hores. El motiu d’aquesta regulació rau en la compatibilització de diferents usos derivats de la naturalesa comercial de la zona, la proximitat de l’Estació de RENFE i l’escassetat de places d’aparcament. Per tal de garantir la rotació dels aparcaments i amb la intenció d’evitar l’estacionament per un període de temps excessiu per part d’un vehicle concret, s’ha optat per aquesta fórmula, que permet optimitzar el reduït nombre de places d’aparcament disponibles, per al màxim nombre d’usuaris possibles.

-Els dies en que hi ha curs escolar, el C/Mossèn Jacint Verdaguer ( tram des C/Lluís Barceló fins C/Empordà ) estarà sotmès a restriccions de circulació a les hores d’entrada i sortida de la mainada de l´Escola i Parvulari. Aquestes restriccions tindran una durada de quinze minuts abans de l´hora d’entrada o sortida fins quinze minuts després de l´entrada o sortida de la mainada . El motiu d´aquestes restriccions és la seguretat dels petits i , per tant, agrairíem tant a veïns com a persones que ja es trobin estacionades al tram afectat una conscienciació en el sentit de reduir al màxim els moviments de vehicles a motor en aquests espais de temps.

Prevenció d’incendis

  • Sol•licitud d’autorització per a encendre foc

  • Consells per a fer barbacoes

*Si voleu encendre una barbacoa entre el 15 de març i el 15 d’octubre, cal demanar autorització al Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya (972 22 30 35), per tal que el Cos d’Agents Rurals en tingui coneixement. A més, aquest cos us podrà informar sobre qualsevol mesura complementària de seguretat al voltant de la vostra barbacoa.

*Per a encendre una barbacoa entre el 15 d’octubre i el 15 de març només caldrà notificar-ho al mateix Departament de Medi Ambient de la Generalitat.

*La barbacoa ha de tenir les següents característiques:

o Ha de ser d’obra.

o Ha de tenir xemeneia amb mataespurnes.

*Convé disposar d’un punt d’aigua proper a la barbacoa per prevenció.

*Neteja de parcel•les

Quan netegeu la vostra parcel•la generareu restes vegetals. Per aquest motiu, de cares a la prevenció d’incendis, si voleu netejar la vostra parcel•la entre el 15 de març i el 15 d’octubre, cal demanar autorització al Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya (972 22 30 35), per tal que el Cos d’Agents Rurals en tingui coneixement.

La detecció de restes vegetals no autoritzades pot ser sancionada.

Consells per a les urbanitzacions

tríptic 1 (format JPG)
tríptic 2 (format JPG)

Consells de circulació

  • Com es de general coneixement el Juliol va entrar en vigor la nova Legislació de Trànsit en que canvia la sanció de determinats comportaments i l´incidència d´aquestes sancions en la possessió del corresponent” Carnet de Conduir “. Aquestes sancions estan referides bàsicament a temes relacionats amb : a) el consum d´alcohol o substàncies psicotròpiques, b) l´us inadequat o el no us de casc, cinturons de seguretat, sistemes de telefonia i de música i de l´enllumenat reglamentari, c) els excessos de velocitat i el no respecte de les senyals dels agents o de senyals d´obligació i d) l´us de carrils o llocs destinats a determinats usuaris. Com es pot veure moltes d´aquestes regulacions afecten a costums i hàbits “de cada dia” i , per tant, caldria esforçar-se cap a la seva adopció per part dels conductors , passatgers i gent en general per tal d´evitar possibles accidents i ,per derivació, sancions.

  • Informació sobre la seguretat en el transport dels infants (clicar aquí – format JPG))

  • Límits de contaminació acústica permesos en vehicles (clicar aquí – format PDF))