Instal·lacions

PAVELLÓ MUNICIPAL

El Pavelló Municipal és una de les instal·lacions més noves del municipi de Sils, posat que es va inaugurar tot just a principis del 2002, amb la presència del conseller en cap de la Generalitat de Catalunya, el senyor Artur Mas. L’edifici respon a una arquitectura moderna i singular però funcional. En el pavelló hi ha una pista de 40×20 metres que es pot dividir en dos espais mitjançant una cortina plegable, grades per a 250 espectadors, gimnàs, vestidors que es comparteixen amb la piscina municipal, i bar.

A l’estiu del 2008 s’incorporà la segona cortina. I en dates posteriors, per tal de mantenir l’organització del recinte destinat a magatzem es va optar per a la construcció d’uns magatzems independents i tancats.

Donat que el pavelló es troba a pocs metres del Col·legi Públic Jacint Verdaguer, permet que molts nens en puguin fer ús durant la seva jornada escolar, sense haver-se de desplaçar gaire.

CAMP DE FUTBOL

El futbol és una activitat que gaudeix d’una llarga tradició al municipi de Sils. La pràctica més o menys organitzada es va iniciar l’any 1927, sota l’impuls de Lluís Juher Sala, qui va fundar, amb més voluntat que recursos, la Unió Sportiva de Sils. En aquells primers temps, i fins als anys setanta, es jugava al camp de Can Cuca, arrendat per l’Ajuntament.

D’aleshores ençà, però, les coses han canviat molt. Actualment el camp es troba a Les Mallorquines, i disposa de gespa artificial des de l’any 2000. Per aquest fet, durant els últims anys hi ha hagut un increment significatiu de l’activitat en el Camp de Futbol. Així, a més d’estimular i facilitar la important tasca que duen a terme els clubs del municipi, s’han rebut nombroses sol·licituds d’equips de tota la província que s’han mostrat interessats en llogar les instal·lacions, de manera que per elles hi han passat la majoria d’equips de 2ª B i 3ª divisió de la província, a més de diverses seleccions catalanes de futbol base i femení.

Amb aquest equipament, s’estableix un nivell de qualitat immillorable en la pràctica esportiva a Sils, cosa que, indubtablement, fa que els seus habitants en gaudeixin. I, tanmateix, gràcies a aquestes instal·lacions, Sils s’ha convertit en un punt de referència per a d’altres municipis veïns.

img
img

El 12 d’octubre de 2009 es van inaugurar les obres de millora realitzades al camp de futbol, formades pel canvi de la gespa artificial, la ubicació d’una construcció destinada a bar, la remodelació de l’antiga entrada i la incorporació de nous elements: clorador, canvi d’ubicació de la caseta de les bombes impulsores, col·locació d’un marcador electrònic i el nou sistema de reg que permet la programació del reg segons les necessitats.

El sistema implantat de recuperació de l’aigua, tant de la pluja com del reg, ha suposat un avanç en temes de sostenibilitat i estalvi de consum. Aquest sistema està format per un sistema de recollida d’aigua i conducció fins els dipòsits, on un cop filtrada i clorada queda emmagatzemada per a la seva propera reutilització.

Cal destacar també la incorporació d’un tractor nou i els complements específics per a treballar aquest tipus de gespa, d’aquesta manera s’aconsegueix un manteniment adequat i una durabilitat més llarga als materials que formen part del terreny de joc.

Dia a dia es treballa per mantenir les instal·lacions en perfectes condicions perquè els i les nostres futbolistes puguin gaudir de la pràctica de l’esport amb excel·lent nivell de qualitat.

CIRCUITS DE SALUT

El Pla d’activitat física “esport i salut” és una campanya per fer augmentar el nivell de pràctica d’activitat física de la població que pretén facilitar la incorporació de l’activitat física en la vida diària i potenciar un estil de vida actiu.

Per això s’han senyalitzat 4 circuits de diferent distància de manera que es puguin adequar a les diferents fases del Pla:

Fase d’inici
Durada: 2 mesos
Temps caminant: 20 minuts al dia
Freqüència: 3 dies alterns a la setmana
Progrés: Augmenta uns minuts cada setmana

Fase de millora
Durada: 2 mesos
Temps caminant: entre 40 i 55 minuts al dia
Freqüència: 4 dies setmanals (1r mes) i 5 dies setmanals (2on mes)
Progrés: Augmenta uns minuts cada setmana fins a arribar a 60 minuts per dia. O proba d’augmentar el ritme i la distància mantenint el temps.

Fase de manteniment
Durada: d’ara en endavant
Temps caminant: uns 60 minuts al dia
Freqüència: Entre 5 i 7 dies setmanals
Progrés: Durant els 2 primers mesos d’aquesta fase hauràs de caminar més ràpid, trigant menys en fer la mateixa ruta. Aleshores estaràs en forma i podràs seguir fent salut amb aquestes o altres rutes o activitats del municipi.

Els quatre circuits habilitats es diferencien cada un per un color diferent:

Colors

circuit