Gimnàs municipal

imagen1  imagen2

En data 6 de març de 2011 va tenir lloc la inauguració del Gimnàs Municipal ubicat al mateix edifici del Pavelló d’esports. Aquesta nova instal·lació en data 7 de març ha començat el seu funcionament amb gran participació.

El gimnàs es troba ubicat a l’antiga terrassa-coberta de la zona de vestuaris de l’edifici Pavelló Esportiu. La instal·lació compta amb una superfície útil total al voltant de 320,00 m2, distribuïts entre una recepció d’entrada directament des de l’interior del pavelló, cinc sales (tres sales per activitats dirigides, una sala fitness i una sala de massatges), dos vestuaris, un per homes i un per dones, un lavabo per a minusvàlids, un bany, un passadís, una zona de taquilles, un magatzem i una zona de saunes.

La infraestructura es troba dissenyada amb elements constructius independents els quals es troben recolzats sobre un tot consolidat. Aquest tot és el conjunt d’un volum format per planta baixa i coberta plana, adossat a una estructura de coberta inclinada.

Amb aquesta nova obra s’ha volgut trencar la linealitat de l’edifici existent fent que la nova instal·lació es pugui presentar com un nou equipament propi però alhora integrada en el volum total.

Dintre dels espais interiors troben una zona de sauneson espoden trobar dues tipologies de saunes:

  • Sauna finlandesa o seca, ambtemperatures entre els 80º i 90 °C i una humitat mínima, maisuperior al 20%.
  • Sauna humida, on latemperatura no superaels 70 °C i la humitat relativa és molt alta.

Aquest espai es proposa com un equipament autònom, peròenl’actualitat es troba vinculat a les instal·lacions, fent de complementa l’edifici del Pavelló en el que la pràctica de l’esport és habitual.L’espai està gestionat per l’Ajuntament i les activitats dirigides queactualment es realitzen son pilates, ciclo-indoor, aerotono, aerodance,G.A.C., body balance, T.R.O. i la sala de fitness.

 

AERODANCE
Disciplina que combina diferents estils de balls com el tango, el jazzo la salsa amb exercicis d’aeròbic.
Excel·lent activitat cardiovascular enfocada a treballar, bàsicament,els músculs de les cames.

AEROTONO
Activitat aeròbica amb música destinada a tonificar els grans grupsmusculars i millorar el sistema cardiovascular utilitzant diferentselements.

CICLO-INDOOR
Activitat de baix impacte amb música, enfocada al treball de laresistència cardiovascular amb bicicleta estàtica i la tonificació deltren inferior (quàdriceps, femorals, adductors i bessons).

G.A.C
Activitat que pot anar acompanyada d’un possible suport musicalenfocada a la tonificació de Glutis, Abdomeni Cames. És pot treballar amb diferentselements(peses, steps, fitballs…)

PILATES
Sistema d’entrenament inventat a principis del segle XX que utilitza lament per controlar els músculs a ritme de la respiració. El mètodePilates se centra en la postura i el to dels músculs del tors perajudar a mantenir l’equilibri del cos i que són essencials per obteniruna bona alineació de la columna vertebral.

SALA DE PESES

Diferents treballs amb peses amb diferents objectius defitness:

  • Iniciació
  • Manteniment
  • Musculació (plans de musculació)

———————–

El programa d’activitats i els seus horaris l’establirà l’Ajuntament i podrà ser modificat tenint en compte el número d’usuaris/participants i les seves propostes.

La sala de musculació i fitness, així com la zona de vestidors i sauna serà de lliure accés pels abonats des de les 8 del matí a les 10 del vespre de dilluns a divendres i de 8 a 2 del migdia els dissabtes.

L’accés a les sales d’activitats dirigides és farà en els horaris establerts per cada una d’elles i amb el monitor responsable de les mateixes.

Per abonar-se cal entrar el la plana web de l’Ajuntament de Sils, o bé passar pel mateix Ajuntament.

Per l’expedició de l’abonament caldrà portar una fotografia mida carnet, volant d’empadronament i facilitar un número de compte per poder girar els rebuts.

Documents per activitats al gimnàs:

Horari novembre i desembre 2017