Biblioteca

Biblioteca municipal Jaume Marquès i Casanovas


Foto: M. Cantó (Arxiu de Sils)

 

 

Horari

Matins: Dimarts i dijous de 10 a 13h

Tardes: De dilluns a divendres de 16 a 20h

Si voleu fer renovacions dels préstecs, si us plau, contacteu a través del correu electrònic: biblioteca@sils.cat

Servei de bústia de retorn: A les oficines de l’Ajuntament, de dilluns a divendres de 8 a 14h. i també a la bústia externa de la nova Biblioteca Travessera de la Rambla, núm. 8, planta baixa (locals 1 i 2)

Responsable: Paula Otero Rista

Telèfon: 972 168 200

Correu electrònic: biblioteca@sils.cat

Pàgina Web: http://www.bibgirona.cat/biblioteca/SILS

Pàgina de Facebook

 

Història

La biblioteca Jaume Marquès i Casanovas de Sils va entrar a formar part de les biblioteques públiques de Catalunya l’any 1935, però ja anteriorment l’Ajuntament disposava d’una subscripció a l’Enciclopèdia Espasa. L’any 1935 amb la formació d’aquesta nova biblioteca, es van fer una sèrie de compres de llibres i de donacions, per exemple les de Francesc Cambó i Joan Estelrich, actualment pertanyents en el Fons Antic repartit entre la Biblioteca i l’Arxiu Municipal. Entre els llibres que va incorporar la Biblioteca s’hi poden trobar els Manuals Gallach d’Espasa-Calpe, part de la Col·lecció Barcino o de la Biblioteca Literària, volums de la col·lecció de Clàssics grecs i llatins de la fundació Bernat Metge, entre d’altres. Després d’aquests inicis i amb l’augment del fons de llibres, la Biblioteca rebé el nom de Jaume Marquès i Casanovas, en honor de l’erudit canonge gironí que havia iniciat algunes investigacions sobre Sils, fet que passà força desapercebut per a la població.

Actualment i després de diversos canvis, aquesta passà a formar part de la nova seu de l’Ajuntament, construïda l’any 1989. D’aquesta manera, disposà d’uns 115 m2, amb una capacitat de més de 15.000 volums. Així doncs, la Biblioteca Municipal compta amb una col·lecció de llibres i material audiovisual i sonor, periòdicament ampliat.

Les novetats bibliogràfiques i les recomanacions, són publicades periòdicament al web de la biblioteca www.bibgirona.cat/biblioteca/SILS, a la pàgina de facebookal web de l’Ajuntament de Sils.

La biblioteca és de titularitat municipal i està integrada al Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

 

Serveis que ofereix

Informació
La biblioteca és un centre local d’informació i us podrà assessorar sobre el funcionament i el fons de què disposa, així com de la possibilitat de préstec interbibliotecari.

Consulta
Tothom pot accedir lliurament a la biblioteca i consultar el seu fons sense cap tipus de requisit

Carnet

El Carnet és personal i intransferible.
El Sistema de Lectura Pública estableix el reconeixement de carnets entre biblioteques públiques segons el qual, la ciutadania, amb el carnet de la biblioteca d’ús habitual, pot utilitzar qualsevol altra biblioteca del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.
El titular del carnet és l’únic responsable del seus ús i dels documents prestats.

Activitats

La biblioteca promou i acull activitats culturals i de foment de la lectura obertes a tothom:
Clubs de lectura
Visites escolars
Hores del conte
Tallers

Connexió a internet
Des de la biblioteca podreu navegar per la xarxa i rebre/enviar correus electrònics.

Què podeu trobar en el nostre fons?

Actualment tenim:

  • Més de 10.000 llibres de totes les temàtiques
  • DVD (pel·lícules de gèneres diversos)
  • CD de música
  • Tres diaris (El Punt, La Vanguardia i Diari de Girona)
  • 61 publicacions periòdiques de temàtica molt diversa i en diversos idiomes.

Com el podeu consultar?

Podeu consultar el nostre fons a través del Catàleg Col·lectiu de la Lectura Pública. Al desplegable que us apareixerà cal que escolliu el municipi de Sils.

Si a la biblioteca no trobeu la informació que cerqueu podeu consultar el Catàleg col·lectiu del Sistema de Lectura Pública de Catalunya i localitzar el document en una altre biblioteca i en cas de disponibilitat sol·licitar-lo en préstec interbibliotecari.